Portfolio [c.dp]

Het werk van Chris Depauw is een eerbetoon aan het handwerk en meesterschap van beeldhouwen. De edele eigenschappen van materiaal en techniek staan voor hem centraal. De geduldige bewerking van witte carrara, robuuste zandsteen of gladde arduin en graniet verraden zijn liefde voor het vakmanschap.

Hoewel Depauw eerder traditioneel is in de keuze van materiaal en techniek, laat Chris Depauw zich voor zijn werken vooral inspireren door verstilde beelden uit het hedendaagse leven. Uitgetrapte laarzen, versleten werkhandschoenen, een stapel onderbroeken, … Vluchtige momentopnames uit het dagelijkse leven worden uitgewerkt tot sprekende kunstwerken die ons doen stilstaan bij de schoonheid van alledag.

Het is niet zonder toeval dat handen vaak terugkomen in zijn werken. In de spanning van handen rond een boek lees je de betekenisvolle en diverse relaties die kunnen ontstaan tussen materiaal en mens; in de groeven van de handen ontwaar je de urenlange inspanning van de arbeid van het materiaal.

Chris Depauw - Appel

Appel

Chris Depauw Au suivant

Au suivant

Cerveau humain

Chris Depauw En attendant

En attendant

Chris Depauw Des autruches

Des Autruches

Chris Depauw La Conscience

La Conscience

Chris Depauw Kiwi

Kiwi

Chris Depauw Nature morte

Nature morte

Chris Depauw Vuist

Vuist

Chris Depauw Bokshandschoenen

Bokshandschoenen